figurafestés

figurafestés

M61A5 dobozbontás

2014. november 15. - MA5X
Amióta láttam a "Mobile Suit Gundam MS IGLOO 2 - Gravity of the Battlefront - 02" címü animét akartam egy ilyen tankot, de nem egyszerü beszerezni, főleg emberi áron nem (normál esetben 80 és 300$ között ingázik az ára). Szerencsére a hlj.com-on volt egy, meglepően olcsón (kb. 60$, kb Razorback áron!!!). Az más kérdés, hogy rendeléstől számítva 2 hónapba telt, mire a bolt beszerezte, majd még 2 hét, mire ideért. Gondoltam lövök pár képet kidobozolás címen.



Először egy messzi fotó a dobozról, hogy mekkora. A jobb alsó sarokban levő Space Marine a méretek miatt van csak ott. Mint látható nem kicsi a doboz.


És persze tele jobbnál jobb cuccokkal, de tényleg a doboz feszülésig töltve a keretekkel, amiknek a kidolgozása ver mindent, ami wargame (mondjuk ez nem meglepő :)  ).
Pár kedves apróság: asó, géppuskák, alternatív elemek, 3db 54mm körüli figura (tüzér, vezető és egy tiszt).
Ami első körben érdekes volt, az a lánctalp. Puha műanyag, ami kicsit feszíthető, hogy rá lehessen tenni a kerekekre. Az összeillesztése viszont nem simán ragasztóval történik, hanem van külön zacskóban 4db fémdrót, amit a szemeken kell áttolni.



És végül pár extra, amire részben nem számítottam:
- meglepően kevés darabból áll és állítólag azok nagy része is simán összepattintható.
- 1db összerakási útmutató (jó, erre spec számítottam)
- 1db transfer sheet. Erre is részben számítottam, de arra nem gondoltam, hogy 2 lehetséges színsémához tartozó összes kellő benne lesz. Mondjuk ez nem akadályozott meg abban, hogy vegyek egy + lapot a Wave nevü cégtől, ami rogyásig van mindenféle figyelmeztető felirattal.
- És ami nagyon meglepett: külön fotómaratott lap rácsoknak és társainak. Eredetileg azt vártam, hogy ilyesmi műanyag lesz és külön kell venni a nagyobb 'élethűséghez' (mégiscsak egy rajzfilmben levő tank).

És hogy mi lesz a sorsa? 2015-ben megpróbálom összerakni (ez még menni fog), kifesteni (ez is), és a tankot feldobandó agyon koptatni / koszolni (nna ettől félek). Ha minden jól megy, akkor jövőre GD-n élőben meg lehet majd nézni, hogy a GW-nek milyen minőségü tankot kellene gyártania
(pl. egy Landradír sem áll lényegesen kevesebb darabból).

-----------------
És kissé off, de ma volt társasjátéknap a belvárosban. Sajnos 1 kép sem sikerült az ellőttek közül...


M.

A bejegyzés trackback címe:

https://ma5xfestesek.blog.hu/api/trackback/id/tr937423406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása