figurafestés

figurafestés

Painting Bruddha - Season 1.1 Target Accuired

2013. augusztus 12. - MA5X

Üdv mindenki. Amit itt irok, az egy rövid bemutató / kidobozolás a legutóbb megvett oktatóvideóról.

A videóról előszőr tavaly decemberben hallottam a http://masterminis.blogspot.de/ oldalon. (A készítők blogja). Ekkor még csak előrendelés / támogatás ami szóbakerült. A mű csak most Júliusban készült el, de mivel szabadságon voltam, így kértem, hogy nekem csak késöbb küldjék el. Ez múlt hét pénteken meg is történt, ami miatt szombaton már kézbe is vehettem a csomagot tőlük.
Ideje megnézni a tartalmat.



A dobozt kibontva a következő látvány fogadott:
  • 1db köszönetlevél
  • 1db kisméretű könyvecske a készítőkről
  • 1db kisméretű könyvecske az műgyanta előkészítéséről, összerakásáról
  • 1db oklevél (limitált darabszámról)
  • 1db fémdoboz
  • 1db DVD tok
A köszönetlevél érdekes dolog, meglehetősen sok némek kis cég használja. Mintegy személyes köszönet, hogy pénzzel támogattad a projektet/céget. Bár önmagában nem nagy cucc, de nagyon jól tud esni a dolog.
A figuragyártók közül, akiktől eddig jött ilyen: Painting Bruddha(de), ForgedMonkey(de), FreebooterMiniatures(de), BattlefieldBerlin(de, bolt), Gerstaecker(de, bolt), HasslefreeMiniatures(uk), KingdomDeath(us), StudioMcVey(uk), Figone(fr). Mint látható németeknél elég elterjedt, de a többi kismérető eu gyártónál is egyre gyakoribb.

A fémdoboz nagyon izgalmas. Olyan mint egy szivaros doboz, de zörög meg minden, szóval ideje kinyitni.



Itt a csomag különlegessége. Mindkét, az oktatóDVD-ken bemutatott figura a dobozban van (deluxe csomagnál a dísztalp is). Az öntés minősége nagyon jó, bár a McVey/KD/FMonkey hármastól azért elmarad. Sorja van rajtuk, de könnyen meg lehet tőlük szabadulni. Szóval 2db kb 54mm-es figura, amik nem néznek ki rosszul.

Az alapötlet a következő: DVD-t berakod a lejátszóba és előkészülsz a festőcuccaiddal. Megnézed az első részt, utánuk csinálod, következő rész, megint festesz. Végül neked is meglesz a festett figura/dioráma.

DVD-k tartalma


összesen 6db DVD van a tokban. 2x3 formátumban. Az első hármon Ben Komets festi ki a figurákat, a második hármon Rafael Garcia Marin teszi ugyanezt.

DVD1: Bren festése Ben Komets által. Alapvetően egy sötét, hideg színsémát alkalmaz. Az általa (es más MassiveVoodoo-sok által) sokat használt wet-in-wet technikával festi ki a figura nagy részét, aminek különlegessége, hogy nagyon gyorsan eredményt hoz. Ami nagyon tetszett, az az arc festése, de a fehér ruharészek és NMM is nagyon hasznosak voltak.

DVD2: Yanet festése Ben Komet által. Igazából hasonlít az előzőhöz, de van benne üveg, NMM, mellek és női fenék festés, Fegyvereken/tárgyakon OSL-el.

DVD3: A talp festése. Szabadkézi minta, sok koptatás, koszolás a központi téma. Továbbá megerősíti az eddig szinekkel elért hangulatot.

DVD4: Bren festése Rafael által. A fő különbség, hogy Bennel ellentétben ő airbrushhal indítja a festést, ruha, arc nagy részét azzal csinálja meg, majd utána tér rá az ecsettel való finomításra és a szabadkézi mintákra.

DVD5: Yanet festése. Airbrush megint előkerül, akárcsak a maszkolószalag és folyadék. Központi elem a fehér ruha,

DVD6: meglepő módon a talp fejezi be a sort. Egy pár szabadkézi mintával, koptatással.

Megérte?

Összességében az a véleményem, hogy megérte a várakozást a csomag. 42 euro-s áron van benne  2db jól kinéző figura és 6 DVD, ahol 2 festő két különböző módszerrel megmutatja a figurák kifestésének a lehetőségeit pár (jópár) óra alatt. Nézőponttól függően a DVD-k vagy a figurák ingyenesek voltak. :)

Megrendelhető / további kis info itt: http://www.paintingbuddha.com//season-1.1-target-identified/

A bejegyzés trackback címe:

https://ma5xfestesek.blog.hu/api/trackback/id/tr387423422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baphomet 2013.09.20. 09:16:54

Egy nagyon jó review :)köszönöm szépen

-Peter aka Baphomet (MV)
süti beállítások módosítása